Principiile dresajului canin modern cu Deborah Faoro
În acest weekend vom aborda trei aspecte importante al relației om-câine:
– Atenția
– Sociabilitatea
– Înțelegerea
Programul se va desfășura de vineri 5 iunie ora 18:00, până duminică 7 iunie ora 18:00, în cadrul evenimentului Border Collie Rally Bran 2020.
– Vineri seara ne vom întâlni fâră câini pentru un seminar de psihologie canina și limbaj non-verbal, teorii și practici ale dresajului modern, toate acestea cu exemplificări live și video
.
Ne vom apropia de înțelegerea cauzelor ce stau la baza problemelor comportamentale. Vom afla cum se nasc aceste probleme, cum să le prevenim sau cum le putem rezolva.
– Sâmbătă și duminică de la 9 dimineața până la10.30 începem cu un dresaj de grup și integrarea în haită.
Programul va continua pe tot restul zilei cu focus training, seminari de rezolvare a problemelor comportamentale și plimbarea de haită în pădure.
Explicarea activităților de sâmbăta și duminică:
– Dresajul de grup este necesar pentru integrarea în haită și obișnuirea câinelui cu alți câini, pentru a-i putea cere să mențină atenția spre noi și nu spre ceilalți.
– Focus training este un program de dresaj canin țintit spre oameni care vor să se ocupe intensiv de câinele lor și să descopere câte lucruri pot face împreună.
Este un program pentru oameni activi și câini energici.
Vom face exerciții de focus pe om, obiect și/sau execuția unei mișcări. Toate exercițiile vor fi creative și distractive pentru oameni, dar mai ales pentru câini.
Faptul că aceste lucruri se întămplă într-un grup de oameni și câini, ne ajută să închegăm mai bine partea de socializare a câinelui și, de ce nu, și a omului
Jocurile de focus vor fi împărțite în 4 categorii prin care vom trece:
– Heeling games – jocuri de mers la pas fără lesă
– Leash pressure games – jocuri de mers în lesă cu atenție la om
– Place marker games – jocuri de poziționare a câinelui în spațiu
– Impulse control games – jocuri de auto-control asupra impulsurilor instinctuale
– Seminarul de rezolvare a problemelor comportamentale va fi o ședința, unu la unu, între mine și cuplul om-câine în care ne vom adresa unor comportamente specifice acelui câine.
Ceilalți participanți vor asista la fiecare ședință (10-15 min fiecare ședință ) și vor încerca să își formuleze o părere despre ce anume se petrece cu câinele în lucru, folosind astfel cunoștințele dobândite în seara de vineri.
– Plimbarea de haită după o zi de lucru intens are rol de recuperare a energiei, relaxare și socializare, lucrând totuși cu asocieri pozitive atât pentru câini cât și pentru oameni, pentru a consolida conceptul de a merge împreună în aceeași direcție, în armonie și prietenie.